Het is zelden verstandig om op één paard te wedden, vergelijken brengt vaak een hoop voordelen. In dit artikel op offertedienst.nl gaan we het kort hebben over het vergelijken van dakkapelleveranciers. Waarom het verstandig is om ze te vergelijken, maar dat het ook gevaren met zich meebrengt. Voordat we echter dieper op de materie ingaan zullen we even in een notendop uitleggen wat een dakkapel is en waarom het nog steeds een zeer geliefd product is.

Waarom een dakkapel?

Een dakkapel is het overwegen waard wanneer de zolder te weinig ruimte en/of licht biedt, de woningwaarde moet stijgen of wanneer de woning aantrekkelijker gemaakt moet worden voor potentiële kopers. Dit rechthoekige bouwwerk wordt doorgaans getypeerd door een dak, twee zijwanden en een kozijn en kost gemiddeld 4.000 euro, althans als we het hebben over een dakkapel van een meter of drie breed. Grotere exemplaren kosten al snel duizenden euro’s meer, daarom is het vergelijken van dakkapellen ook zeker de moeite waard.

De verloedering

U bespaart door meerdere offertes aan te vragen eenvoudig enkele honderden euro’s. Sommige websites beweren dat zestig procent kan worden bespaard, anderen beloven een besparing van veertig procent, waar dertig procent toch echt een stuk reëler is. Aan al dat vergelijken zit ook een keerzijde, die keerzijde is de kwaliteit. Zonder dat hij het door heeft knijpt de consument de dakkapelleverancier helemaal uit, dat heeft tot gevolg een zeer lage prijs, maar ook steeds vaker een bedroevende kwaliteit.

Waar het op neer komt is dat consumenten dezelfde kwaliteit verwachten, alleen tegen een veel lagere prijs. Die dakkapel van drie meter breed mag in de ogen van de consument geen 4.000 euro kosten, maar slechts 2.800 euro. Uit ervaring kunnen we vertellen dat de leverancier daarvoor niet kan werken, met als gevolg een compromis op de kwaliteit. Dit is helaas de realiteit en naar verwachting ziet de toekomst er niet veel rooskleuriger uit. Moeten we dat met zijn allen willen? Als het aan sommige vergelijkingssites ligt wel.

Betere kwaliteit? Betaal iets meer

Gelukkig bestaan er uitzonderingen, waaronder Dakkapel-prijzen-vergelijken.nl, waar ook meerdere leveranciers van dakkapellen met elkaar kunnen worden vergeleken, maar waar het niet wordt overdreven. Wilt u iets meer betalen voor een betere kwaliteit? Vergelijk dan via deze website gratis offertes. We willen absoluut niet de moraalridder uithangen, alleen niemand heeft iets aan failliete leveranciers die een spoor van ellende achterlaten.