Hier volgen wat verhuistips die door alle drukte en chaos niet echt voor de hand liggen, maar ervoor zorgen dat de verhuizing soepel en gemakkelijk verloopt.

Begin tijdig
Begin ruim op tijd met het inpakken en zorg dat je genoeg verhuisdozen en opslagruimte hebt. Pak elke dag enkele dozen in.

Organisatie
Zorg dat je elke kamer afzonderlijk inpakt. Het is ook handig om voor elke kamer aparte dozen te gebruiken of ze duidelijk te labellen. Dit komt van pas als je weer gaat uitpakken. Zorg dat veelgebruikte spullen ook snel terug te vinden zijn.

Nummeren
Het handigste is om elke doos een nummer te geven die aanduid naar welke kamer de doos moet worden gebracht.

Belangrijke details
Alleen wasmachines met vastgezette trommel verhuizen. Houd belangrijke papieren in de handbagage. Kleine planten kunnen bij elkaar in een verhuisdoos.

Vulmateriaal
Veel dozen zullen niet helemaal gevuld zijn. Deze kunt u het best vullen met vulmateriaal zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg voor genoeg vulmateriaal.

Orde
Zorg ervoor dat de dozen wel het gewicht aankunnen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere daar bovenop. Probeer dozen niet te zwaar te maken. Maximaal 20 kilo is prima. Dit vergemakkelijkt het verhuizen. Hoe zwaarder de voorwerpen hoe kleiner de doos moet zijn. Sluit alle dozen goed af en kleef ze dicht met goede tape.

Bureauladen
Haal de bureauladen dicht, want dit kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en dingen die kunnen lekken. Kastjes sluiten als ze op slot kunnen of af tapen met tape. De sleutel bewaren in de handbagage.

Glas en servies
Wikkel borden, glaswerk en kopjes apart in kranten of ander wikkel materiaal en stop ze in kleine dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze tegen schokken te beschermen. De zwaardere borden moeten onderaan in de doos.

Brandbare goederen
Brandbare of licht ontvlambare stoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze kun je het best apart houden. Veranderingen in de temperatuur en druk kan namelijk lekkage of zelfs explosie veroorzaken.

Lampen
Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.

Kleden en gordijnen
Verpak kostbare kleden in nette dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen ook goed in plastic zakken. Kleding kun je zo uit de kast in garderobedozen hangen.

Medicijnen
Plak de doosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als je medicijnen nodig hebt, moet je het nodige apart houden voor de verhuisdag.

Spiegels en schilderijen
Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken.

Elektronische apparaten
Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat computer /videorecorder vast zit. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.

Snel en gratis 6 verhuisoffertes vergelijken?

  1. Vul het onderstaande formulier in. Het is gratis en duurt u slechts enkele minuten
  2. Uw offerteaanvraag wordt doorgestuurd naar geschikte specialisten uit uw regio
  3. U ontvangt binnen 48 uur vrijblijvende offertes op maat. Vergelijk de offertes en vind de beste deal!Voordelen Offertedienst.nl

Gratis offertes aanvragen Gratis offertes aanvragen
Aanvraag binnen 2 minuten Aanvraag binnen 2 minuten
Aangesloten bedrijven nagecheckt Aangesloten bedrijven nagecheckt
Bespaar tot 60% op uw opdracht Bespaar tot 60% op uw opdracht
Binnen 48 uur offertes binnen Binnen 48 uur offertes binnen

stap1done
1. Kies uw dienst
stap2small
2. Vul het formulier in
stap3small
3. Vergelijk en vind de beste deal

Zo simpel is het!

Offertedienst.nl

Offertedienst.nl brengt vraag en aanbod samen. Via onze gratis dienst koppelen wij uw klus/opdracht met specialisten bij u uit de regio.